EU-OSHA - smjernice EU o povratku na posao i NAPO COVID-19

U Republici Hrvatskoj službeno mjesto za sve informacije o korona virusu je na internetskim stranicama koronavirus.hr ili besplatnom telefonu 113 koji je uspostavljen posebno u ove svrhe kako bi i oni građani koji nemaju mogućnost pristupa internetu mogli doći do informacija. 

Osim navedenog postoje i druge stranice s mnogobrojnim uputama i smjernicama kako raditi i ponašati se u ovo pandemijsko vrijeme.

Ovim putem izdvajamo Europsku agenciju za sigurnost i zdravlje na raduEU-OSHA.

   

Kriza COVID-19 vrši pritisak na poslodavce i radnike. Nakon što se mjerama fizičkog udaljenja postigne dostatno smanjenje stope prijenosa COVID-19, državne uprave odobravaju postupno nastavak radnih aktivnosti. Odgovarajuće preventivne mjere pomažu u postizanju sigurnog i zdravog povratka na posao i doprinose suzbijanju prijenosa COVID-19. EU-OSHA je izradio smjernice EU za zaštitu na radu kako bi pomogao u ovom procesu.

Smjernice obuhvaćaju primjere općih mjera koje, ovisno o određenoj situaciji na radnome mjestu, mogu pomoći poslodavcima u postizanju odgovarajućeg sigurnog i zdravog radnog okruženja kada se nastave aktivnosti. 

 

Video o podizanju svijesti.

Rad na daljinu - milijuni europskih radnika prisiljeni su raditi kod kuće puno radno vrijeme kako bi smanjili rizik od zaraze virusom.